Pur si simplu m-am indragostit de aceasta reteta.
Este o reteta simpla in ciuda faptului ca suna sofisticat, iar singurul incredient „extraterestru” sunt caperele, care de fapt se gasesc foarte usor in Mega Image.
1 – Se condimenteaza puiul cu sare.
Sfat: Pentru a fi mai fraged puiul se condimenteaza cu sare si se lasa peste noapte. In acest fel sarea patrunde in carne si v-a fi mai frageda.
2 – Se batatoreste putin, pe fiecare parte, pieptul de pui.
3 – Apoi se invarte in putina faina.
Aceasta reteta se poate face si in tigaia obisnuita, eu am folosit Instant Pot -ul pentru ca am facut apoi orezul in aceeasi oala pentru a imprumuta din gust.
4 – Se pune putin ulei in oala si se apasa pe butonul Sauté.
Cand uleiul se incinge rumenim putin pe ambele parti puiul. Acesta nu trebuie sa fie complet facut in interior deoarece o sa mai fiarba putin in sosul de capere.
6 – Dupa ce am scos carnea adaugam caperele si untul. Dupa ce acesta s-a topit, adaugam si vinul, apa si zeama de lamaie si lasam circa 1 minut.
7 – Apoi gatim in sosul rezultat din nou carnea pentru aproximativ 5 min.
Eu prefer orezul Basmati drept garnitura pentru aceasta reteta. Pofta buna!