M-am indragostit efectiv de aceasta reteta de prima data cand am gatit-o (oricum mi-o fi iesit atunci).
Ca un fan inrait al hamburger-ului, pastelor bolognese si lasagnia pot sa adaug in categoria acestor pofte si BURRITO.
PS: Shaorma e mic copil pe langa acest Burrito!
1 – Adaugati orezul inpreuna cu 320 ml apa (2 cups).
Pune capacul si asigura-te ca indicatorul de presiune este in dreptul semnului “Sealing” .
2 – Apasa pe butonul „Pressure cook” si cu ajutorul butoanelor “+” sau “-” seteaza 6 minute.
Cand timpul setat se va scurge lasam inca 10 minute sa se depresurizeze natural (NL), daca ramane inca presiune mutati indicatorul de presiune in dreptul semnului “Venting” .
*Daca nu esti familiarizat cu ceea ce apare pe ecran, CITESTE AICI.
3 – Intre timp punem intr-o tigaie untul si adaugam ceapa taiata impreuna cu usturoiul pisat si lasam la calit.
4 – Dupa calire adaugam carnea tocata si amestecam din cand in cand.
5 – Imediat dupa ce carnea nu mai este rozalie adaugam toate mirodeniile impreuna cu pasta de tomate si amestecam. Mai lasam circa 5 minute si o punem intr-un bol separat.
6 – In aceasi oala (fara chiar sa o clatim) punem conservele scurse de fasole si porumb + cascavalul.
Amestecul este gata in 2-3 minute, cand cascavalul ras s-a topit.
7 – Pe o bucata de torttilia punem 2 linguri de orez, 2 linguri de boabe, 2 linguri de carne + dupa preferinte puteti adauga rosii proaspete, patrunjel, extra cascaval.
Infasurati buririto-ul si gata … Pofta buna!