Pagini Interesante

BURRITO

M-am indragostit efectiv de aceasta reteta de prima data cand am gatit-o (oricum mi-o fi iesit atunci).

Ca un fan inrait al hamburger-ului, pastelor bolognese si lasagnia pot sa adaug in categoria acestor pofte si BURRITO.

PS: Shaorma e mic copil pe langa acest Burrito!

Timpul de Preparare
20 min
Timpul de Gatire
16 min

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata de vita
  • 1 conserve de boabe de fasole rosie
  • 1 conserva de boabe de porumb mica
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ligura de unt
  • cascaval ras care se topeste (cheddar, normal pt sandwich..)
  • 3 linguri (tablespoon) de Potiune 19 / mirodenii pentru taco
  • 1 lingura de oregano
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cups orez cu bob lung sau orez basmati

MOD DE PREPARARE

1 – Adaugati orezul inpreuna cu 320 ml apa (2 cups).

Pune capacul si asigura-te ca indicatorul de presiune este in dreptul semnului “Sealing” .

2 – Apasa pe butonul „Pressure cook” si cu ajutorul butoanelor “+” sau “-” seteaza 6 minute.

Cand timpul setat se va scurge lasam inca 10 minute sa se depresurizeze natural (NL), daca ramane inca presiune mutati indicatorul de presiune in dreptul semnului “Venting” .

*Daca nu esti familiarizat cu ceea ce apare pe ecran, CITESTE AICI.

3 – Intre timp punem intr-o tigaie untul si adaugam ceapa taiata impreuna cu usturoiul pisat si lasam la calit.

4 – Dupa calire adaugam carnea tocata si amestecam din cand in cand.

5 – Imediat dupa ce carnea nu mai este rozalie adaugam toate mirodeniile impreuna cu pasta de tomate si amestecam. Mai lasam circa 5 minute si o punem intr-un bol separat.

6 – In aceasi oala (fara chiar sa o clatim) punem conservele scurse de fasole si porumb + cascavalul.

Amestecul este gata in 2-3 minute, cand cascavalul ras s-a topit.

7 – Pe o bucata de torttilia punem 2 linguri de orez, 2 linguri de boabe, 2 linguri de carne + dupa preferinte puteti adauga rosii proaspete, patrunjel, extra cascaval.

Infasurati buririto-ul si gata … Pofta buna!