Această variantă este mai apropiată la gust de bucatele românești și cu toate astea cine va gusta pentru prima oară o să creadă că ești un bucătar priceput.
În realitate secretul este că reteta este făcută să fie prea simplu să nu reușești. Dar hei … poate rămâne între noi asta 😉.
1 – Se taie carnea cubulete, se amesteca cu uleiul, condimentele pentru pui, chilli, sarea si piperul si se lasa la marinat.
*Marinarea cu cateva ore inainte fragezeste carnea si o pastreaza suculenta. (Daca ati uitat sa o puneti la marinat, continuati cu restul retetei si lasati-o macar 10 minute)
2 – Dati prin plender/robot de bucatarie ceapa, usturoiul si ghimbirul + putina apa ( aprox 150ml ), astfel incat sa se faca o pasta.
3 – Topiti untul intr-o tigaie sau in oala Instant Pot (folosind functia Sauté) si adaugati carnea, amestecand pana se gateste.
4 – Adaugati pasta de usturoi obtinuta, amestecati si lasati 1-2 min.
5 – Adaugati si pasta de tomate, rosiile pasate, smantana de gatit si amestecati. Lasati aproximativ 5 minute.
Puteti servi ca sos peste orice tip de orez preferati. Pofta buna!