Pagini Interesante

BUTTER CHICKEN V1

Această variantă este mai apropiată la gust de bucatele românești și cu toate astea cine va gusta pentru prima oară o să creadă că ești un bucătar priceput.

În realitate secretul este că reteta este făcută să fie prea simplu să nu reușești. Dar hei … poate rămâne între noi asta 😉.

Timpul de Preparare
20 min
Timpul de Gatire
10 min

INGREDIENTE

  • 2 linguri ( tablespoons ) Ulei de masline
  • 3 linguri ( tablespoons ) Unt
  • 500 g piept de pui
  • 300 g rosii pasate
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 3 catei de usturoi mari
  • 20 g ghimbir proaspat (mie nu imi place asa mult ghimbirul asa ca adaug puti praf de ghimbir in schimb)
  • 1 ( tablespoon ) lingura pasta de tomate
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri ( tablespoons ) condimente pentru pui
  • pudra de chilli in functie de gradul de picant pe care il preferati (eu prefer mai putin picant = 1 lingurita )
  • sare + piper dupa gust

MOD DE PREPARARE

1 – Se taie carnea cubulete, se amesteca cu uleiul, condimentele pentru pui, chilli, sarea si piperul si se lasa la marinat.

*Marinarea cu cateva ore inainte fragezeste carnea si o pastreaza suculenta. (Daca ati uitat sa o puneti la marinat, continuati cu restul retetei si lasati-o macar 10 minute)

2 – Dati prin plender/robot de bucatarie ceapa, usturoiul si ghimbirul + putina apa ( aprox 150ml ), astfel incat sa se faca o pasta.

3 – Topiti untul intr-o tigaie sau in oala Instant Pot (folosind functia Sauté) si adaugati carnea, amestecand pana se gateste.

4 – Adaugati pasta de usturoi obtinuta, amestecati si lasati 1-2 min.

5 – Adaugati si pasta de tomate, rosiile pasate, smantana de gatit si amestecati. Lasati aproximativ 5 minute.

Puteti servi ca sos peste orice tip de orez preferati. Pofta buna!