Pagini Interesante

BUTTER CHICKEN V2

Aceasta varianta de Butter Chicken este o solutie mai rafinata. Cred ca daca aranjezi totul ca intr-o farfurie scumpa, dupa ce o sa iti guste mancarea o sa creada ca ai angajat un bucatar profesionist.

Cine ar fi crezut ca mancarea buna se poate face in doar 20 de min cu incrediente nesofisticate de la Mega?

Timpul de Preparare
5 min
Timpul de Gatire
15 min

INGREDIENTE

  • o conserva de rosii cuburi
  • 3 catei de usturoi
  • 1-2 lingurite (teaspoons) praf de Ghimbir
  • 1 lingurita (teaspoon) Turmeric
  • 1 lingurita (teaspoon) Piper Cayenne
  • 1 lingurita (teaspoon) Paprika afumata
  • 1 lingurita (teaspoon) Sare
  • 1 lingurita (teaspoon) Chimion
  • 500 g orice fel de carne de pui fara os sau piele
  • 300 g unt
  • 160 -200 ml de smantana pentrut gatit (in functie de cat de gros vreti sa fie sosul)

MOD DE PREPARARE

1 – Puneti toate incredientele in oala Instant Pot, MAI PUTIN untul si smantana de gatit. Amestecati bine si aveti grija ca puiul sa fie inbuiat bine.

2 – Inchideti capacul si asigurati-va ca este in dreptul semnului „Sealing”. Apoi apasati pe butonul „Pressure Cook” si setati manual 10 de minute.

3 –  Dupa ce timpul s-a scurs depresurizati rapid (QR). 

*Daca nu esti familiarizat cu ceea ce apare pe ecran, CITESTE AICI.

4 – Deschide vasul și scoate puiul cu grijă, apoi puneti-l deoparte.

5 –  Blenduiti sosul apoi adaugati untul, smantana pentru gatit si amestecati pana cand totul este incorporat.

6 – Taiati carnea in bucatele si dupa ce sosul s-a racit putin, adaugati-o in oala. O puteti servi cu orez, brocoli la tigaie cu unt sau orice alta garnitura preferati.

Pofta buna!