Pagini Interesante

SUPA CURRY-COCONUT

Aceasta supa este perfecta servita ca aperitiv langa un platou de branzeturi si diverse tipuri de mezeluri sanatoase (prosciutto, sunca etc).

Ador sa servesc aceasta reteta la petreceri pentru ca multumeste toate dietele (vegetarieni, post, carnivori …) si in felul asta devine ca o completare la ceea ce pot manca din platourile asortate.

Timpul de Preparare
15 min
Timpul de Gatire
16 min

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii-mici
  • 4 morcovi medii
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 3 cartofi dulci medii-mari
  • 1 conserva de lapte de cocos
  • 2-3 linguri pasta de carry rosu (Tailandeza)

MOD DE PREPARARE

1 – Se curata si se taie toate legumele.
Se pun in oala Instant Pot impreuna cu 2l de apa. Atentie sa nu se depaseasca volumul maxim indicat in interiorul oalei ! 

2 –Inchideti capacul si asigurati-va ca este in dreptul semnului „Sealing”. Apoi apasati pe butonul „Pressure Cook” si setati manual  16 min. Apoi o sa eliberam rapid presiunea (QR). 

*Daca nu esti familiarizat cu ceea ce apare pe ecran, CITESTE AICI.

3 – Inainte sa pasam cu blenderul putem scoate si pastra in alt vas o parte din zeama. Astfel v-a fi mai usor sa blenduim legumele si deasemenea sa potrivim consistenta supei.

4 – Dupa ce am blenduit compozitia adaugam laptele de cocos, pasta de carry si sare dupa gust.

Se poate servi cu paine prajita si cascaval ras. Eu prefer Cheddar sau Gouda.

Pofta buna!