Pagini Interesante

INSTANT POT CHILI

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Timpul de Preparare
20 min
Timpul de Gatire
10 min

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de vita 
  • 1 ceapa medie tocata
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 1 conserva de rosii tocate
  • 2 conserve de boabe de fasole rosie (scurse si clatite)
  • 1 sau 2 linguri (tablespoons) de pudra de chili (in functie de preferinta ta pentru picant)
  • 1 lingura (tablespoon) chimion macinat
  • 1 lingurita (teaspoon) oregano uscat
  • 1 lingura (tablespoon) ulei de masline
  • 1 lingura (tablespoon) otet de mere (optional)
  • 1 lingura (tablespoon) zahar brun
  • piper si sare dupa gust

MIXUL MAGIC

  • 250 ml apa / sau supa de pui
  • 1/4 cub supa de pui 
  • 1 lingura (tablespoon) sos de soya
  • 3 linguri (tablespoons) pasta de tomate
  • 1 lingura (tablespoon) pudra de cacao neindulcita  

Garnitura (optional)

  • cheddar

Mixul magic

MOD DE PREPARARE

1 – Amestecati carnea tocata cu putina sare si piper, apoi caliti-o in Instant Pot folosind functia SAUTÉ. (inainte sa adaugati carnea, turnati lingura de ulei in oala si apasati pe butonul SAUTÉ, apoi lasati sa se incinga)

Apa care se formeaza se toarna intr-un vas si se pastreaza, apoi se pute oala din nou la calit pana cand crnea se rumeneste putin.

2 – In timp ce carnea se caleste amestecati separat toate ingredientele pentru MIXUL MAGIC.

3 – Adaugati la calit ceapa, usturoiul si mirodeniile pentru cateva minute.

4 – Turnati MIXUL MAGIC razuind orice s-a lipit pe fundul oalei in timpul calirii.

5 – Pressure Cook Chili: Adaugati sucul de vita pastrat si fasolea si amestecati. Apoi turnati rosiile taiate fara sa mai amestecati.

Pune capacul si asigura-te ca indicatorul de presiune este in dreptul semnului “Sealing” .

Apasa pe butonul „Pressure cook” si cu ajutorul butoanelor “+” sau “-” seteaza 10 minute.

Cand timpul setat se va scurge lasam inca 10 minute sa se depresurizeze natural (NL), daca ramane inca presiune mutati indicatorul de presiune in dreptul semnului “Venting” .

6 – Daca Chili-ul este prea lichid mai lasa-l cateva minute sa fiarba fara capac folosind functia SAUTÉ.

Acum condimenteaza dupa gust cu zaharul, sare, piper sau otet in functie de preferintele tale. Eu la acest pas adaug numai lingura de zahar brun.

Pofta buna!