Pagini Interesante

Orez cu Pui Turmeric

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Timpul de Preparare
15 min
Timpul de Gatire
18min

INGREDIENTE

  • 730 g pulpe de pui
  • 420g  (2 cups) orez basmati
  • 1 ceapa, tocata
  • 3 catei de usturoi, pisati
  •  1.5 lingura (tablespoon) sos de soya
  • 500 ml (2 cups) supa de pui / apa + cub pentru supa de pui
  • 2 linguri (tablespoons) unt
  • 2 lingurite (teaspoons) garam masala
  • 1 lingurita (teaspoon) turmeric
  • 3 frunze de dafin
  • 1 stea de anason
  • 3 cuisoare
  • ½ lingurita (teaspoon) sare
  • ¼ lingurita (teaspoon) cayenne pepper *obtional, daca iti place mancarea putin picanta

MOD DE PREPARARE

Setați Instant Pot pe functia Sauté. Adăugați 2 linguri de unt si prajiti putin pe ambele parti carnea asezonata dinainte cu sare si piper.

*Daca nu esti familiarizat cu ceea ce apare pe ecran, CITESTE AICI.

Puneti deoparte carnea si adaugati ceapa + usturoiul cateva minute pana se calesc.

Adaugati apoi toate mirodeniile. 2 lingurite garam masala + i lingurita turmeric + 3 frunze de dafin + 1 stea de anason + 3 cuisoare + optional cayenne pepper

Asta inseamna sa adaugati supa de pui + sosul de soya si sa amestecati frecand fundul oalei astfel incat sa se dezlipeasca orice ramasita lipita in timpul calirii.

Adaugati carnea (puteti sa o rupeti in mai multe bucati) + pe deasupra orezul si nu mai amestecati! Avesti grija totusi ca orezul sa fie acoperit de supa de pui.

Selectați Cancel” iar apoi „Pressure cook” si ajustati la 8 min;

Cand timpul setat se va scurge lasam inca 10 minute sa se depresurizeze natural (NL), daca ramane inca presiune mutati indicatorul de presiune in dreptul semnului  “Venting” .

Umpleti un pahar de vin si bucurati-va de acest moment. Pofta buna!